Yıllık eğitim ve çalışma planlarının hazırlanması
Temel iş sağlığı ve güvenlliği eğitimlerinin verilmesi
İş yeri hekimlerince iş sağlığı gözetimi
Mobil sağlık hizmetlerinin verilmesi
Basit hizmet labaratuvarı hizmetleri
Pnömokonyoz okuyucu hekim hizmeti
Yönetmelik kapsamında; gıda üretimi ve ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, iş yeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, dükkânlar, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dâhil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri hizmetlerin verildiği iş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının Hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur.
5544 sayılı Kanun gereğince; tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde belirtilen mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler çalıştırılamamaktadır.